Sa oferi aranjamente funerare (coroane sau jerbe) este o traditie frumoasa. Poate fi o experienta profunda si emotionanta, atat pentru cei care trimit florile, cat si pentru membrii familiei care le primesc.

Cu toate acestea, in general nu este usor sa ne exprimam dragostea sau simpatia pentru cel care a trecut in nefiinta, prin mesajul scris pe aranjamentele florale oferite.

Este de preferat sa scrieti un mesaj personalizat pe aranjamentele funerare. Scrieti despre cele mai frumoase amintiri pe care le aveti alaturi de cel care a trecut in nefiinta sau despre un moment amuzant de care v-ati bucurat impreuna. Poate fi foarte confortabil pentru cei dragi sa primeasca astfel de mesaje care sa le reaminteasca de viata celui pe care l-au pierdut.

Daca suferinta dumneavoastra este prea mare, iar ideea de a scrie un mesaj personal pe florile funerare vi se pare prea dureroasa, atunci puteti sa va rezumati la texte simple. Iata cateva astfel de exemple:

– In memoria..
– Intotdeauna in inimile noastre
– Odihneste-te in pace
– Nu te vom uita
– Iti vom simti lipsa
– Pentru totdeauna in ganduril
e noastre

Este de asemenea o idee buna sa adaugati un mesaj de consolare pentru familia defunctului. Iata cateva sugestii:

– Imi pare foarte rau pentru pierderea resimtita
– Nu esti singur
– Gandurile noastre sunt alaturi de voi in acest moment dificil
– Cu multa simpatie
– Suna-ma oricand ai nevoie de mine, sunt aici mereu
– Toata dragostea mea pentru tine si familia ta

Deseori cei care se ocupa de aranjamentele florale funerare includ anumite mesaje, ceea ce inseamna ca daca iti este greu sa te exprimi in acele momente, poti alege unul din textele pe care ei le sugereaza.

O imagine face cat 1000 de cuvinte – acest lucru inseamna ca puteti include o fotografie a celui decedat pentru a comemora un moemnt fericit pe care l-ai trait impreuna. Cu certitudine acesta este un gest personal si iubitor – nu are nevoie de nicio inscriptie detaliata.

Ce sa nu scrieti pe florile funerare?

Exista cateva afirmatii comune, care desi bine intentionate, nu ii ajuta pe cei care sufera. In plus, pot fi percepute ca fiind insensibile. Deci, iata ce fraze trebuie sa evitati atunci cand trimiteti o coroana de flori sau un aranjament floral funerar familiei aflate in suferinta.

– Fii puternic! sau Ramai pozitiv! – Acest lucru pune si mai multa presiune pe cei care sufera pentru ca ii incurajeaza sa se comporte cu stoicism in loc sa-si exprime emotiile reale.

– Cred ca suferi enorm. Desi empatizarea cu cei care sufera o pierdere este un lucru bun, in acest caz este mai bine sa evitati astfel de formulari.

– Totul se intampla cu un motiv. – Acest lucru este legat de credinta in soarta – iar familia defunctului s-ar putea sa nu impartaseasca aceasta credinta. In plus, mesajul sugereaza ca este corect faptul ca cel drag a decedat.

– Timpul vindeca ranile. – Timpul nu va vindeca ranile mai repede daca dumneavoastra sugerati acest lucru si in plus cei care sufera trebuie sa treaca prin aceasta perioada inainte de a se putea recupera.

– Stiu prin ce treci! – Nu, de fapt nu stiti si este insensibil sa spuneti acest lucru in aceste momente.

– Cel drag nu ar fi vrut ca tu sa suferi! – Nu stiti ce si-ar fi dorit cel drag cu adevarat, iar daca spuneti acest lucru este ca si cum ati invalida sentimentele de durere si suferinta.

Daca vreti sa aduceti un omagiu unei persoane decedate prin depunerea unei coroane funerare sau a unui aranjament floral funerar compus din gerbera, trandafiri, crizanteme, garoafe sau trandafiri, Casa Funerare Blaj va poate ajuta. Contactati-ne indiferent de zi si de ora.