Sicriul este unul din cele mai importante obiecte necesare din cadrul serviciilor funerare. Deseori familia defunctului considera ca sarcina alegerii sicriului potrivit este un pic dificila. Asta pentru ca exista mai multe tipuri de sicrie, fabricate dintr-o varietate de tipuri de lemn.

Dar exista cativa factori principali care influenteaza achizitia unui sicriu

1. Pret. In general este primul lucru dupa care se ghideaza familia persoanei decedate atunci cand comanda un sicriu. Preturile variaza in functie de estetica, finisaje, accesorii, tipul lemnului.

2. Tipul lemnului. Noi avem pe stoc mai mult de 40 de tipuri de sicrie realizate din esente diferite. Cele mai comune tipuri de lemn sunt brad, fag, tei, nuc, plop si stejar.

3. Aspect. Exista o gama variata de elemente decorative pentru sicrie. Unele se liminteaza doar la inscriptionarea crucii pe capac, altele au detalii sculptate in lemn de jur imprejur. Din punct de vedere functional exista doua tipuri de sicrie: cele cu capac intreg si cele al caror capac se deschide pe jumatate. Acesta din urma permite descoperirea trupului in partea superioara pentru vizionare la priveghi si in cadrul slujbelor religioase. Tot la capitolul design, trebuie sa spunem ca sicriele sunt prevazute cu manere. Acestea sunt de ajutor pentru transport. In fine exista modele cu aplicatii metalice, finisaje lucioase, manere tip bare laterale pentru transport, crucifixe si insertii florale sau religioase.

4. Dimensiuni. Desigur, dimensiunea sicriului este cel mai important factor atunci cand faceti achizitia (mai cu seama daca persoana decedata are o conformatie deosebita – corpul este mai mare sau statura foarte mica). Dar am lasat acest element la final, pentru ca in general sicriele au dimensiuni standard care se potrivesc in cele mai multe situatii. Nu in ultimul rand, sicriele se pot realiza pe comanda, in functie de specificatiile clare ale familiei defunctului.

Elementele componente ale unui sicriu

Exista cateva elemente care se intalnesc la aproape orice fel de sicriu. Iata care sunt acestea:

– sicriul este echipat cu doua orare – mic si mare
– interiorul sicriului este acoperit cu lenjerie alba
– capacul sicriului este capitonat
– sicriul se livreaza impreuna cu o perna
– de obicei in pret este inclusa si bucata de panza pentru acoperirea fetei persoanei decedate
– sicriele pe care noi vi le punem la dispozitie vin insotite de cruce mare si crucea este inscriptionata cu numele si data de nastere – data decesului celui decedat.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti despre sicrie. In cazul in care nu stiti exact ce sa alegeti, va rugam sa ne contactati si va vom oferi consultanta gratuita.

Uneori persoana decedata comunica familiei preferintele sale ce tin de tipul sicriului, iar familia se straduieste sa tina cont de dorinta manifestata in timpul vietii celui care nu mai este. De fapt, in tarile din Vest exista un trend din ce in ce mai popular in randul oamenilor de a vorbi deschis despre moarte si despre planificarea din avans a funerariilor.

Noi va respectam dorinta si credem ca este important sa puteti alege din mai multe variante de pret si design. Ne straduim sa oferim produse funerare variate, iar multe din ele sunt disponibile pe stoc, ceea ce inseamna ca se pot livra imediat. Pentru noi promptitudinea si seriozitatea sunt atribute care definesc cel mai bine activitatea pe care o desfasuram.