Atunci cand o persoana draga trece in nefiinta, familia este pusa in situatia de a organiza o ceremonie funerara prin care sa celebreze viata celui decedat si pentru a se ruga pentru sufletul sau. Legat de serviciile funerare este interesant de observat ca, de-a lungul anilor, au exista mai multe mituri si conceptii eronate care s-au transferat de la o generatie la alta.

Sigur, nu este vina nimanui – multe din aceste mituri au fost rezultatul lucrurilor pe care noi le-am vazut in filme sau media. Astfel, ele au trecut ca fiind drept corecte si precise.

Cand o familie ne contacteaza pentru servicii funerare, deseori exista o multime de intrebari in ceea ce priveste organizarea si modul in care decurg lucrurile. Sigur, in Romania un procent covarsitor de oameni sunt crestini si sunt astfel indrumati de catre un preot, care se ocupa de tot ce inseamna ritual religios funerar. Dar in afara de acest ritual, familia doreste sa stie detalii despre modul de organizare. In strainatate se practica organizarea unor ceremonii prin care se aduce un ultim omagiu celui stins din viata.

Iata cateva mituri funerare despre care este posibil sa fi aflat deja.

1. Serviciile funerare sunt foarte scumpe.

Acest lucru nu este adevarat in contextul in care firmele gandesc pachete diferentiate de preturi. Noi, la Casa Funerarea Blaj ne-am propus sa raspundem fidel mai multor categorii de persoane si atunci am stabilit mai multe tipuri de pachete funerare, in functie de costuri.

Exista optiuni in ceea ce priveste serviciile funerare, iar competitia destul de acerba in acest domeniu a dus automat la scaderea preturilor si la finisarea calitatii serviciilor oferite. Noi suntem pe piata de peste 10 ani, timp in care putem spune ca am vazut cum au evoluat serviciile funerare. Daca la inceput, aceste servicii reprezentau un lux si doar anumite categorii sociale se puteau apropia de ele, din fericire azi serviciile funerare sunt disponibile pentru oricine.

Cand afirmam acest lucru, avem in vedere chiar si cazurile sociale care primesc un ajutor de inmormantare de la stat. Intr-un alt articol pe blog aratam care este cuantumul acestui ajutor pe care il ofera statul roman. Important este sa subliniem ca serviciile funerare au preturi corecte si daca sunteti in cautarea celor mai mici costuri, vizati pachetele de baza, disponibile de altfel si in oferta noastra.

2. Imbalsamarea conserva corpul pentru totdeauna.

Acest lucru este fals. De fapt, acest procedeu de imbalsamare impiedica trupul neinsufletit sa se descompuna. Efectul dureaza circa o saptamana, dupa care lichidul de imbalsamare nu mai este eficient. In consecinta, corpul va incepe sa se descompuna si sa se intoarca in natura, dupa legea crestina. Desigul, in ceea ce priveste conservarea corpului si imbalsamarea este interesant de subliniat faptul ca factori cum sunt temperatura si mediul pot grabi sau incetini procesul de descompunere.

3. Imbalsamarea este obligatorie prin lege.

Acesta este inca un mit. De fapt, imbalsamarea este un procedeu relativ recent la noi in tara. In niciun stat imbalsamarea nu este obligatorie. La Casa Funerarea Blaj imbalsamarea este realizata de catre o persoana profesionista si specializata in autopsie si se realizeaza in cele mai bune conditii de igiena.

Acestea au fost 3 mituri importante legate de serviciile funerare. Mai cunoasteti si altele sau aveti intrebari in legatura cu serviciile pe care noi le oferim? Va invitam sa ne contactati pentru alte informatii si detalii.