Ce culoare ar trebui sa aiba hainele? Negrul este o optiune, putand folosi oricare alte culori, cu conditia ca acestea sa fie nuante neutre, intunecate. Fiecare credinta, nationalitate are propriile sale traditii ale portului funerar. De exemplu, in India este obisnuit sa participi la procesele funerare in costume albe, adica sa se poarte o camasa alba, pantaloni, palarii.

Daca nu exista garderoba neagra, atunci poti alege culori maro, albastru, kaki, verde, principalul lucru este sa nu te imbraci in lucruri luminoase, colorate. De asemenea, fetele si femeile sunt interesate sa poarte diverse accesorii. Orice bijuterie in afara de verigheta nu este adecvata la acest eveniment. Acesta este un moment trist, jalnic in viata, iar elementele decorative arata impozanta si sunt mai mult legate de evenimentele legate de sarbatori. Prin urmare, este mai bine sa eviti utilizarea acestora.

Pot purta blugi la o inmormantare?

Jeansii pot fi purtati de sexul masculin daca nu trebuie sa mergi la Biserica sau slujbe comemorative. Sunt combinate cu camasi neutre inchise. Desigur, atunci cand mergi la biserica, ar trebui sa abandonezi aceasta optiune.

Trebuie sa port esarfa pe cap daca sunt femeie?

Femeile, inainte de inmormantare, sunt curioase daca este necesar sa mearga cu un  batic sau o esarfa pe cap ? Se crede ca salul protejeaza impotriva fortelor malefice si intunecate. Prin urmare, este recomandabil sa achizitionezi un astfel de element funerar. Si practic este considerata o traditie in randul crestinilor, asa ca onoreaza amintirea rudei decedate punand un sal pe cap. Cel mai adesea, in timpul procesiunii funerare, mamele, bunicile si sotia decedatului isi acopera capul.

Cum sa ma imbrac pe timp de vara?

Pe vreme calduroasa de vara torida, o femeie poate veni cu o vestimentatie usoara de bumbac, iar un barbat in pantaloni subtiri si camasa usoara. In ceea ce priveste nuantele, este mai bine sa alegi gri inchis, verde, care nu atrag atat de mult caldura.

Panglica neagra pe cap

Inainte si dupa inmormantare timp de patruzeci de zile, rudele de sex feminin, dupa traditie, ar trebui sa poarte panglici negre pe cap. Prin aceasta se onoreaza amintirea persoanei decedate. De asemenea, arata amaraciunea pierderii pe care o simte aceasta femeie.

Ceasul ar trebui oprit dupa decesul persoanei dragi?

In ceea ce priveste ceasul, acesta trebuie oprit dupa moarte. La fel se intampla si in procesiunea funerara. In sicriul decedatului ar trebui sa existe un ceas oprit.