Din pacate, moartea unei persoane dragi sau a uneia dintre rudele tale, este un eveniment trist, care aduce adesea, un sentiment de pierdere, de durere inexorabila. In astfel de momente, oamenii petrec mult timp organizand un eveniment funerar. De altfel, fara sa se mai gandeasca cum sa se imbrace atunci cand merge la cimitir. Aceasta este o problema foarte sensibila. Imbracandu-te cu haine de doliu pentru procesul de inmormantare, vei aduce un omagiu decedatului.

Desigur, din motive etice si morale, trebuie sa te imbraci intr-o tinuta stricta atunci cand mergi sa insotesti mortul pe ultimul drum. Cu toate acestea, in lumea moderna, nu toata lumea respecta aceste reguli, imbracandu-se in primul tricou care ii vine la mana (stralucitor sau nu), blugi, pantaloni scurti si multe altele. Dar exista norme acceptate in general de tinute atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Studiind problema modului in care este obisnuit sa te imbraci pentru procesul de inmormantare, este necesar sa se tina cont de preferinta imbracamintei conservatoare. Este austera, dar nu ar trebui sa fie foarte mohorata. Ceremonia funerara prevede lucruri in culori inchise, care sunt considerate jale, triste. Ca o alternativa la o rochie sau un costum negru, poti purta ceva din garderoba ta, in culoare albastru inchis sau gri. Utilizarea de nuante precum verde deschis, galben, lila si toate culorile stralucitoare nu sunt recomandate.

Ce nu poate fi purtat? 

Este inacceptabil sa pui haine cu umerii si spatele gol. Inca inacceptabil de purtat este rochia scurta, deoarece atunci cand mergi la Biserica, umerii si picioarele trebuie sa fie acoperite. Tricourile la moda cu strasuri, paiete si alte decoratiuni nu sunt binevenite. Acelasi lucru se aplica tricourilor care au etichete mari. In cele din urma, un tricou este acceptabil, dar este exclusiv simplu, de culoare inchisa.

Cum sa alegi o tinuta in diferite perioade ale anului? 

Atunci cand alegi sa te imbraci pentru o inmormantare sau o pomana, o comemorare, trebuie sa tii cont de atmosfera meteorologica. De exemplu, daca vremea este calda pe strada, atunci barbatii au dreptul sa-si scoata hainele exterioare (jacheta) in timp ce sunt pe strada, insa mergand in interiorul spatiilor, trebuie sa le poarte din nou. Cand o persoana iubita este inmormantata undeva in afara orasului si daca ceremonia nu este proiectata pentru o zi, atunci trebuie sa iei mai multe seturi simultan pentru fiecare zi.

Fiecare credinta are propriile reguli pentru purtarea anumitor vestimentatii

De exemplu, musulmanii folosesc paleta de culori a intregii lumi. Nuantele negre nu sunt jale pentru ei. Astfel de stereotipuri, in opinia lor, provin din Europa. Nimeni nu are dreptul sa interzica utilizarea minunatului dar al lui Allah si ei decid ce sa poarte. Hainele sunt diverse, in culori diferite, iar negrul este in mare parte absent. Un musulman poate fi imbracat in haine usoare, putand veni si in verde, albastru, gri, bej, crem.